Het is weekeind

Een zonnige zaterdag

Het is weekeind en Twan kan lekker bijkomen van een weekje therapie! Dit weekeind staat in het teken van leuke dingen doen, bijkomen en weer nieuwe energie opdoen.


Op deze zonnige zaterdag staan we met z’n allen voor ons hotel te wachten op de opa’s en oma’s. Zij komen samen met Bastiën en Lisa ons ophalen om met de auto te vertrekken naar ‘Porto Marie Beach’. Na een warme rit in de auto komen we aan op het schitterende strand met een bijna wit zand en een heldere blauwe zee.

De zon schijnt al fel en je voelt hem nu al flink branden, dus smeren, smeren en nog eens smeren. De één na de ander gaat het water in om gewapend met snorkel, duikbril en flippers al het moois onder water te gaan bekijken. We hebben de vissen gezien, zoals we ze nog nooit hebben gezien! Net een groot aquarium waarin je mag zwemmen en genieten van de mooiste kleurenpracht aan vissen.

Zelfs in het water voel je hoe de zon brandt op je rug. Eenmaal in de schaduw op de strandstoel, is het wat beter uit te houden.

Na twee uurtjes ons vermaakt te hebben, is de zonnekracht voor ons te sterk geworden om het nog langer vol te houden. Ook Twan heeft flink last van de warmte en dat geeft de doorslag om richting de auto’s lopen en terug naar het hotel te gaan.

Qua tijd komt het precies goed uit, want vanmiddag mogen wij ‘familie zwemmen’ en als gezin kennis maken met de dolfijnen op het dock.


Eenmaal terug in het hotel, eten wij nog een snelle boterham om vervolgens te vertrekken naar het CDTC. Hier worden wij samen met andere gezinnen ontvangen door een dolfijntrainer en zij geeft ons uitleg over de dolfijnen en wat wij moeten doen in het water.

Na de uitleg gaat Twan met de opa’s, oma’s en Bastiën mee naar de plek waarvan wij altijd Twan bekijken tijdens de therapie met Bonnie.

Wij krijgen (net zoals vroeger tijdens zwemles) een soort kurken om onze middel, zoeken de juiste maat flippers en gaan richting het dok.

Lisa, Iris en Vera mogen zwemmen met de dolfijn Chabelita en Leo en ik zwemmen met Nubia. Deze dolfijnen zijn beide de dochters van de dolfijn Bonnie waar Twan mee zwemt.


We mochten diverse opdrachten uitvoeren met onze dolfijn, maar we hebben ze vooral geaaid en met ze mee gezwommen. Het is moeilijk te omschrijven hoe een dolfijn aanvoelt, maar als je het zou omschrijven voelt het zo glad als een gepeld ei tot zoiets als nat rubber.

We hebben met ze gedanst, een kusje gegeven, laten zingen, over een stok laten springen en noem maar op..... Het half uurtje in het water was zo snel voorbij! De ervaring met deze mooie en bijzondere dieren is niet te omschrijven. Je gaat zo op in alles wat je op dat moment overkomt en in de energie die je van de dolfijn ervaart, dat je uiteindelijk (veel te snel) weer helemaal zen uit het water stapt. Dat releaxte gevoel heeft bij mij nog een paar uur aangehouden.


Vol van alle indrukken, liepen we weer terug naar het hotel.

Twan had nog steeds last van de warmte, daarom besloot ik om met hem een snelle plons in het zwembad te nemen. Daarna een frisse douche om vervolgens vol nieuwe energie richting het huisje van de opa’s, oma’s, Lisa en Bas te gaan.

Hier hebben wij gezellig met elkaar van een heerlijke BBQ genoten. Na deze toch wel erg vermoeiende dag voor Twan, gaf hij aan dat hij klaar was met deze dag. Snel naar het hotel en dan naar bed!


Een rustige zondag

Vandaag is het de dag dat Bastiën en Lisa weer terug vliegen naar Nederland. Voor hun zit het avontuur er op, maar voor Twan is het nog een weekje hard werken.
Eerst nog even een dagje van lekker niets hoeven doen voor Twan. We zitten vandaag iets meer binnen dan verwacht, vanwege de regen die hier met bakken uit de hemel valt.
Twan zit vandaag weer veel beter in zijn energie dan gisteren. Vanmorgen had Twan een grote verrassing voor ons. Hij leek vol van zelfvertrouwen te gaan lopen op blote voeten en deed alsof het de normaalste zaak van de wereld was, maar ineens zag je hem plots veranderen van houding en stopte hij met wat hij wilde gaan doen. Na enige aanmoediging liep hij toch die 3 stappen los tot in mijn armen en kreeg de grootste knuffel!

Lisa en Bastiën kwamen naar ons hotel om iedereen nog even gedag te zeggen. Daarna zijn Iris en ik, samen met opa Thijs hen weg gaan brengen naar het vliegveld.
Op de terugweg nog snel wat boodschappen gedaan en daarna rustig met de rest van het gezin geluncht. Het was nog steeds bewolkt, maar wel droog en daarom zijn we lekker even naar buiten gegaan voor een wandelingetje. We zijn het Sea Aquarium nog binnen gewandeld en op de boulevard een mega ijsje gegeten. Daarna weer richting het hotel om daar een spelletje te doen en een Disney (film in het Spaans) te kijken.
Twan heeft zelfs nog met Leo aan de hand een flink stuk buiten gewandeld.
Iris is als verrassing gaan koken en dan na het eten maar op tijd naar bed voor alweer de 6e therapiedag van Twan!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Jeannette n Andries (maandag, 27 augustus 2018 07:21)

    Lieve allen, gaaf om jullie belevenissen te lezen! Lieve groet

  • #2

    Marjel (maandag, 27 augustus 2018 12:34)

    Een gezellig weekend, mooi !

  • #3

    Laura Bles (dinsdag, 28 augustus 2018 05:22)

    Leuk om jullie verhaal te lezen en de stapjes te zien die Twan maakt! Hopelijk worden het nog 4 zulke goede dagen!
    Laura (moeder van Thomas)