Therapiedag 2

Vandaag begon de dag heel relaxed en sliepen Twan en Vera een half uurtje uit. Mama was de bedden aan het afhalen, omdat alles nu even iets anders is dan normaal in coronatijd. Eens in de vier dagen krijgen wij verschoonde bedden en het appartement een grote beurt, maar wij mogen dan eerst zelf ons beddengoed afhalen en in een zak stoppen. 
Na deze huishoudelijke activiteit, gingen we aan de ontbijttafel en daarna Twan snel douchen en aankleden. Twan was weer fris en fruitig en ging mee een boodschapje doen bij de supermarkt en daarna hebben we zelfs nog een afspraak (voor morgen) kunnen maken bij kapper John John om het coronakapsel van Twan eens even flink aan te pakken.

Rond 10:00 uur werd Vera verwacht voor het sibling programma, dus we gingen op pad naar het CDTC voor de tweede dag dolfijntherapie.
Twan ging naar binnen voor de therapie in de oefenruimte. Hier mocht hij zitten op een stoel met een spiegel. De spiegel ging hij later gebruiken met het zien van zijn spiegelbeeld tijdens het oefenen van de letter M.
Twan zat in de stoel met blote voeten op de grond en er werd een verzwaringsdeken over zijn benen heen gelegd voor de diepe druk. Hierna werd over zijn benen een vibratie gegeven. Vervolgens kreeg Twan Facetapping in zijn gezicht; dit is zachtjes tikken volgens een bepaalde volgorde op plaatsen in het gezicht. Dit kan Twan onder andere helpen bij zijn mond motoriek, spraakproductie, aandacht, structurering, ontspanning door betere integratie en samenwerking van beide hersenhelften en nog veel meer. Na dit alles was Twan klaar om te oefenen met de letter M. Hij kreeg een spatel tussen zijn lippen en moest het geluid maken van deze letter. Toen Talina vertelde dat hij bij dit geluid de trilling in zijn neus moest voelen, deed hij gelijk niks meer. Voor hem lagen inmiddels vier letters en hij moest aanwijzen wat de letter M was. Na drie keer de letter gekozen te hebben was zijn concentratie gevlogen.

En toen was het alweer watertijd! Eenmaal bij het dock aangekomen, bleek het een beetje anders dan dat normaal een therapiesessie zou gaan. Twan zwom vandaag met Kanoa en Samí zwom erbij. Bonnie was gisteren al van slag en zwom steeds naar het deel richting Kanoa en Samí, maar vandaag was Kanoa ook van slag. Helaas kon Twan daardoor niet zelf kiezen uit de kaarten met wat hij wil doen met Kanoa. Het was een vreemde watersessie, maar ondanks het vele wachten had Twan het best naar zijn zin.

Tijdens de therapie in het water bleek dat Samí ook vanmorgen niet wilde eten. Als een dolfijn een dag niet eet, is er meestal iets aan de hand. Nu viel alles op zijn plek en was het niet zo gek dat zijn moeder Bonnie en Kanoa geen aandacht voor Twan hadden.
De dolfijntrainers waren erg ongerust en er is besloten om Samí vanmiddag met de lift uit het water te tillen om bloed af te kunnen nemen voor onderzoek.
We hopen dat er iets uitkomt en dat Samí snel weer de oude is!

Na een uur activiteiten in het water, was het tijd om te gaan douchen en omkleden. Zelfs hierbij wordt alles uit de kast getrokken om Twan te verbeteren in zijn balans. Tijdens het optillen van zijn linkerbeen, heeft hij moeite met zijn evenwicht. Door staand te oefenen met aan- en uitkleden, pak je deze oefening voor zijn balans ook maar weer mooi mee!

Na de lunch nog een uitje gehad naar het overdekte winkelcentrum op zoek naar hengelartikelen, maar dat bleek niet zoveel te zijn. Het visdraad bleek zo dik te zijn, dat je er wel haaien mee moest kunnen vangen.
Dan maar richting het appartement om nog even te gaan zwemmen in het zwembad.


Reactie schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Marjel (woensdag, 17 februari 2021 08:22)

    Wat gaaf om te zien, dat filmpje......wel sneu dat Sami niet fit is. Hopelijk niets ernstigs. Zet 'm op Twan....je kan het ��

  • #2

    Romy v.d Weide (woensdag, 17 februari 2021 09:23)

    Heel leuk om te lezen. Heel veel succes!

  • #3

    Mirjam van der Brugge (woensdag, 17 februari 2021 10:35)

    Oh we hopen zo dat Sami snel opknapt. En Twan een kriebel in de neus bij de letter M heb ik nog nooit gevoeld. Komt goed. Wat heerlijk dat de kapper daar open is!