Therapiedag 3

Vandaag waren we allemaal weer op tijd ons bed uit en zaten we rond half 8 aan de ontbijttafel. 
Hierna volgde ons dagelijks ochtendritueel van boodschappen doen, schoolwerk maken, tas inpakken van Twan en wandelen naar het CDTC. 

Bij het CDTC aangekomen ging Twan met Talina en Carolien naar binnen om een half uurtje te werken aan zijn therapie achter de schermen.
Eerst kreeg Twan een zware deken over zich heen en vervolgens werd door trillingen met de handen diepedruktherapie gegeven vanaf de voeten tot aan de bovenbenen. Dit noemen ze de lichaamsgroet en hierdoor wordt Twan rustig en zich bewust van zijn lichaam. Nu was Twan klaar voor de volgende stap en kreeg hij liggend met de Z-Vibe kleine vibraties in zijn gezicht en mond om de mondspieren te prikkelen voor de spraak. Hierna ging hij rechtop zitten en oefenen met de klank van de letter M.
Vervolgens moest hij weer de letter M aanwijzen uit de keus van twee letters en hij haalde de letter M er gelijk uit. De volgende stap was de letter M kiezen uit drie letters en dat ging ook goed. Bij de keus uit vier letters was de concentratie op en de aandacht bleef weg.
Dan maar omkleden en naar de dolfijnen.

Bij de dolfijnen bleek er een heel andere sfeer te hangen dan gisteren. De dolfijnen maakten vrolijke geluidjes met elkaar en zwommen gezellig rond. Het bleek dat Samí gistermiddag op het droge was gehesen voor onderzoek en dat de dierenarts toen gelijk een injectie met medicatie heeft gegeven om de eetlust te bevorderen. Ook kreeg Samí via een slang zoet water ingegoten tegen het vocht tekort. Een dolfijn drinkt niet, maar haalt het vocht uit de vissen die zij eten. Toen Samí weer in het water lag, begon hij vrijwel direct weer te eten. Vandaag at Samí nog steeds en kreeg nu de medicatie toegediend via het voedsel. De bloeduitslagen waren vandaag nog niet binnen, maar ze hopen dat hier nog iets uitkomt. 
Gelukkig zaten de dolfijnen goed in hun vel vandaag en werd er hard gewerkt.

Twan had vandaag weer een andere dolfijn. Dit keer was het Chabelita en de match met Twan was geweldig! Vandaag was het ook dockdag voor Vera; op deze dag mogen de broertjes en zusjes meehelpen op het dock. Vera heeft genoten en Twan deed heel goed zijn best. 
Met de oefeningen van Twan op het dock zelf, gaf hij Vera nog wel even een snelle duw om te laten weten dat zij in zijn ogen hier niet hoorde te zijn. 
De oefening op het dock was een spatel met chocoladepasta op Twan zijn lippen smeren en via een spiegel kijken naar zichzelf hoe hij met zijn tong de pasta van zijn lippen aflikt. Dit had Twan nog nooit eerder gedaan, maar het lukte hem tot twee keer toe en bij de derde keer was de aandacht alweer verdwenen. 
Hierna nog het water in om met Chabelita wat leuke opdrachtjes te doen en toen was het alweer tijd om te gaan douchen en aan te kleden.

Na de therapie en de evaluatie met Talina, gingen we snel naar het appartement om te lunchen, want om 14:00 uur stond de afspraak gepland bij de kapper.

Bij kapper John was het heel gezellig en Twan gedroeg zich voorbeeldig! We kunnen zeggen dat de knipbeurt een zeer geslaagde actie was en Twan zijn coronakapsel heeft ingeruild voor een schitterende look!

Na het avontuur bij de kapper bleef Twan bij papa in het appartement en Vera ging met mama naar een workshop over dolfijnen. Wij hebben veel geleerd van dolfijntrainer Jennifer die vol passie vertelde over haar werk.

Om deze geslaagde dag te vieren hebben we heerlijk met onze voeten in het zand gedineerd bij Hemmingway en genoten van het zonnetje.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Alies (donderdag, 18 februari 2021 08:37)

    Fijn om te mee te lezen�

  • #2

    Judith (donderdag, 18 februari 2021 12:58)

    Wat fijn dat Twan een klik had met Chabi. Esmé heeft haar 2x gehad als therapie dolfijn. Zo'n lieve dolfijn.�