Therapiedag 4

Vanmorgen liep weer een beetje anders als alle andere ochtenden, want Vera had vanmorgen een Teamsgesprek met haar hele klas. Vera mocht vertellen hoe het was in Curaçao en iedereen die haar een vraag wilde stellen kon dat doen. De klas heeft ook nog het filmpje gekeken van de dockdag van Vera en een half uurtje later had de klas voorjaarsvakantie.

Vandaag gingen we niet naar de supermarkt, er was nog voldoende in huis. Vera wilde na het ontbijt nog even haar ochtendplons doen in het zwembad en Leo ging vanmorgen de workshop ‘Ontspannindstechnieken’ van het CDTC doen. 

Om 10:00 uur waren we bij het CDTC, zodat Vera kon aanhaken met het siblingprogramma. Alleen had Vera haar dag niet zo en wilde ze liever gaan kijken bij Twan.

Twan ging hij en had uurtje later naar binnen voor zijn therapie.
Vandaag begon zijn lichaamsgroet met een zware deken over hem heen gelegd en met een egelbal rollend vanaf de voeten naar de bovenkant van het lichaam. Dit werd steeds drie keer in kleine stukjes opgedeeld, zodat Twan weet wanneer het klaar is.
Eenmaal bewust geworden van zijn lichaam, werd er dit keer met de Z-vibe op delen van zijn lichaam getrild en hij moest op een plaatje van een poppetje aanwijzen bij welk lichaamsdeel werd aangeraakt. Dit was wat lastig voor Twan om te schakelen van zijn eigen lichaam en het vinden op een plaatje.

Toen via een spiegel afbeeldingen op kaartjes nadoen. Talina deed voor wat er op de afbeelding stond, en Twan moest dit toen nadoen, maar hij heeft hier niks mee gedaan. Het zou kunnen dat hij het wel begrijpt, maar nog te onzeker is om dit te doen, omdat het oefenen met mondbewegingen nieuw voor hem is en het ziet er toch een beetje gek uit.
Hij moest hier wel om lachen!
Dan nog even geoefend met wat pasta op zijn bovenlip voor een sterkere tong.

Hierna was het weer tijd voor het water! Twan zei heel duidelijk ‘Zwemmen’ met alle letters supergoed uitgesproken. Iedere dag zegt hij woorden die steeds duidelijker worden. Zo zei hei de afgelopen dagen ook al heel duidelijk ‘Ring, Jammer en Bubbel’.
Lopend op blote voeten naar de dolfijnen, viel het Talina op dat Twan veel rechter liep en dat het waggelen een heel stuk minder was dan de voorgaande dagen.

Chabelita wilde aan het begin niet zo goed meedoen en ging een beetje haar eigen gang. Opeens had ze er weer zin in en kon Twan de oefeningen op de kaarten aanwijzen en samen met Chabelita uitvoeren.
Door de uitloop van de watertijd was er geen tijd meer voor de dockoefeningen en heeft Twan al die tijd in het water oefeningen gedaan.

Met het douchen en aankleden gaat nu alles staand en het gaat steeds beter met het evenwicht van Twan. 

Na de therapie gingen we naar het appartement voor de lunch en hierna ging Vera haar laatste schoolwerk maken. Hier liep ze de hele dag al tegenaan te hikken, want de rest van de klas had al vakantie en zij moest nog aan school werken. Leo en Twan gingen maar even een wandelingetje maken, zodat er weinig afleiding voor Vera was. Met veel tegenzin het schoolwerk toch afgekregen en nu kan Vera echt gaan genieten van haar tijd in Curaçao!

Omdat er weinig tijd over was om nog ergens op het eiland naartoe te gaan en Twan wilde gaan zwemmen, zijn we met z’n allen gaan zwemmen in het zwembad van het hotel. 
Hierna naar boven om te gaan koken. We hadden lokale spinazie op het menu staan, maar dat bleek voor Twan en Vera toch iets te gezond. Er zat een hele sterke smaak aan waar we allemaal erg aan moesten wennen. Twan en Vera hadden niet veel gegeten, dus voor hun even een frietje gehaald. 
Voor nu moe maar voldaan naar bed en morgen weer een drukke dag voor de boeg!

Reactie schrijven

Commentaren: 0