Therapiedag 5 en zaterdag

Vrijdagochtend ging Vera met de siblings snorkelen en Natasja had een workshop Sensorische Integratie.
Sensorische Integratie Therapie is om in de hersenen, de samenwerking tussen onze zintuigen beter te laten samenkomen. Dit is om beter te kunnen organiseren, sorteren, verwerken van waarnemingen die op ons afkomen uit onze omgeving.

De therapie van Twan was inmiddels ook al begonnen en achter de schermen wilde hij niet echt meedoen en met het nadoen deed hij niet veel. Twan leek wat vermoeid van de afgelopen intensieve therapiedagen.
Vandaag ging Twan werken met de letter B. Toen Talina zei ‘De B is van.....’, toen zei Twan ‘Bal’.

Hierna was het watertijd en wat later in deze sessie ging het beter. Twan wat minder gezegd, maar wel goed meegedaan! Twan kon de opdrachtenkaartjes voor Chabelita goed aanwijzen en heeft ze niet gepakt om ze vervolgens weg te gooien. 
Tijdens de therapie op het dock, kreeg Twan facetapping en daarna mocht hij kiezen uit de letter B. De letter kiezen ging de tweede keer supergoed!

Het teruglopen op blote voeten ging vanaf het dock naar de douche heel goed. Twan had een mooie smalle loopgang en waggelde hierdoor veel minder.
Ook tijdens het aankleden bleef hij staand goed in balans.
Na de therapie gingen we lunchen om vervolgens een lekker stuk in de auto te gaan rijden naar Boka Tabla om de hoge golven te zien. Omdat de golven vandaag te hoog waren, konden wij ze alleen van bovenaf bekijken. Twan is helemaal naar boven gelopen op een best wel onregelmatige en lastige ondergrond voor hem en hij heeft het toch maar weer even gedaan!
Het was schitterend om al het spektakel van de golven op de rotsen te zien.

Zaterdag

Zaterdagochtend begint de dag met een schitterende regenboog. Vandaag gingen we naar het strandje Playa Porto Marie. Hier wilde Vera graag naartoe vanwege de varkens die hier zijn.
Bij Mambo Beach waar ons hotel staat, kwam de regen met bakken naar beneden en wij hebben die regenbui vanaf onze strandstoelen bekeken en neer zien komen op zee. Het was een heerlijk dagje!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Opa Thijs (zondag, 21 februari 2021 16:42)

    Het lijkt wel dat de benen van Twan langer zijn als die van zijn vader.

  • #2

    Cathelijne (maandag, 22 februari 2021 21:25)

    Wat heerlijk om te lezen. Het is zo intensief voor iedereen.
    Dat jullie maar weer mooie
    Stappen mogen maken