Zondag en Therapiedag 6

Zondag

Op zondag waren we toe aan een rustig dagje en gingen een stukje rijden in de omgeving richting het strandje van de tugboat.
Hier was ook een vissteiger, waar Leo lekker even kon vissen. Twan, Vera en ik gingen een beetje op onderzoek uit en na een kleine wandeling rondom het strandje gingen we drinken bij de auto. Hier hebben we op Leo gewacht en konden we mooi meegenieten van gospel dat uit een kerkje gelegen aan Baya Beach kwam. Geweldig om het nummer ‘We Give Praise’ in het Papiaments te horen en dankbaar dat ik op afstand van dit mooie nummer mocht meegenieten. Fijn dat de bewoners van Curaçao wel naar de kerk mogen en met elkaar kunnen genieten van de Gospel!
Toen de kerkdienst was afgelopen, was Leo ook klaar met vissen (hij had één visje gevangen).

Eenmaal terug in het appartement, hebben we pannenkoeken gebakken op verzoek van Twan. Hij vroeg het vanmorgen zo mooi aan de ontbijttafel. Hij zei op een bijna duidelijke manier ‘pannekoek’ en wees het plaatje van een pannenkoek aan op de fles stroop. Natuurlijk maken we dan pannenkoeken!

Na het eten ging Leo nog een klein stukje wandelen richting het zoutmeer van Jan Thiel en de rest bleef nog even chillen in het appartement. 
Na het wandelingetje was het tijd om te zwemmen, daarna een hapje gegeten en zijn we nog bij Hemmingway (aan het water) een drankje gaan drinken.

Therapiedag 6

Vanmorgen begon de dag al lekker vroeg, want Natasja had de workshop Basis Vertrouwen: Sherborne Samenspel methodiek om te werken aan vertrouwen in het eigen lichaam en relaties met anderen. Talina,de therapeut van Twan gaf deze cursus en het was super interessant en gaf vele nieuwe inzichten.

Twan, Vera en Leo kwamen later naar het CDTC en daar ging Vera naar de siblings, Twan nog even insmeren en toen begon zijn therapie achter de schermen. Twan mocht zitten op een zitzak die bovenop een trilplaat stond. Over zijn bovenbenen een zware deken en zijn voeten stonden op een kussen om in een hoek van 90 graden te zitten. Carolien zat achter Twan voor een rechte rug. De trilplaat ging aanen dat vond Twan helemaal chill. Na 55 seconden zei hij ‘klaar’ en na 60 seconden was hij er echt klaar mee. Goed aangegeven Twan!

Bij het CDTC hebben ze ook de grote kernwoordenposter van Proloquo2go en Talina deed voor op de poster welk plaatje Twan op zijn IPad moest aanwijzen. De woorden waren Plezier, Leuk en Kunnen. Twan wees alle drie de woorden zonder twijfel aan. Alleen heeft hij wat moeite met de motoriek om de button gericht aan te wijzen. Soms zit hij er net naast, maar met wat hulp met het vasthouden van zijn hand, ging het supergoed!

Nu mocht Twan weer foam letters uitkiezen. Dit keer was het weer de letter B, maar nu ook de kleine letter b erbij. Beide letters lagen op de grond, samen met andere letters van het alfabet en allebei de keren had hij de letters B en b goed aangewezen. Supergoed gedaan Twan!
Om het gevoel van de beweging van de letter B en b te krijgen, zat Twan voor de spiegel op een stoel en met scheerschuim hebben Twan en Talina samen beide letters op de spiegel geschreven.

Met watertijd heeft Twan geboft, want Bonnie had niet zoveel zin om met een ander kindje te zwemmen en dat kindje ging naar het bassin met Kanoa.
Twan en Chabelita schoven door naar het dock bij Bonnie en toen had Twan ineens twee dolfijnen om mee te zwemmen. Twan kon goed kiezen uit de kaarten met wat hij wilde doen. Zijn favoriet is toch echt de ‘gekke tong’. Hij bleef deze kiezen; eerst de gekke tong van Chabelita, toen de gekke tong met Bonnie en Chabelita samen en daarna zelfs de gekke tong, tegelijk met een dansje. In het onderstaande filmpje zie je ze allemaal voorbij komen. De watertijd was zo leuk, dat het filmpje iets langer is dan normaal.


Twan geeft Chabelita een grote kus.
Twan geeft Chabelita een grote kus.
Na de zeer geslaagde therapiesessie gingen we moe maar voldaan aan de lunch. Aan het eind van de middag gingen we mee met de rondvaart van de Pelican Express en konden we genieten van een schitterende ondergaande zon. Via de zee zijn we  naar het Spaanse Water gevaren en onder het genot van een hapje en een drankje, was het een gezellig momentje met nog een ander gezin waarvan hun zoon ook bij het CDTC de therapie volgt. 
Na het aanmeren van de boot, was het net iets te laat om nog te gaan koken. Een goed excuus dus om bij Hemmingway een hapje te gaan eten!

Reactie schrijven

Commentaren: 0