Therapiedag 9

Vandaag is het alweer de 9e dag van de dolfijntherapie van Twan. Deze dag begon net als alle andere dagen in de therapiekamer. Twan werd dit keer onder de zware deken neergelegd en met een grote ovale bal werd er over hem heen gerold. Dit was ook om hem bewust te laten worden van zijn lichaam.
Vervolgens kreeg Twan (nog steeds liggend) een gezichtsmassage en dit ging heel goed. Ook zijn lippen samendoen ging goed, hij liet dit allemaal maar over zich heen komen.

Toen voor een actieve houding op de stoel met de zware deken over zijn benen en Twan mocht gaan blazen op een fluitje. Dit deed deed hij niet.
Een rietje werd nu gepakt om te kijken of hij hierop wilde blazen en dit deed hij ook niet. Toen werd er een rond wattenbolletje neergelegd om weg te blazen en na wat voordoen, lukte het Twan een klein beetje.

Op de IPad kreeg Twan de opdracht om drie woorden aan te wijzen die eerst op de grote poster voorgedaan werden en dat deed hij supergoed!

Tijdens het werken binnen had Twan ook al een paar keer heel duidelijk bal gezegd, omdat hij met de bal wilde spelen.

Tijdens watertijd was Twan erg enthousiast en spraakzaam. Hij maakte veel geluiden en het leek wel of hij zijn stem aan het ontdekken was.

Met docktijd ging Twan werken met de Z-vibe en dat ging heel goed, Twan deed goed mee.
De letters waren als laatste aan de beurt, maar dat wilde Twan niet meer doen. Zijn aandacht was op en het water trok hem meer. Het was een goede dag met een positieve Twan die vol met grapjes zat!

Tijdens de therapie van Twan had Leo een workshop ‘Streching and Balancing’. Het was de laatste van de vele workshops die gegeven worden door het CDTC en ook dit was weer een geslaagde workshop!

Na de dolfijntherapie gingen Leo, Twan en Vera richting het appartement om lekker pannenkoeken te gaan eten. Natasja bleef achter voor een sessie Wataflow dat in het zeewater werd gedaan. Het was een mooie ervaring met bijzondere inzichten.

Morgen alweer de laatste therapiedag en daarom nog even op pad om voor Talina en Carolien een bedankje te regelen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0