Therapiedag 10

Vandaag is de laatste therapiedag aangebroken, een dag met gemengde gevoelens. Aan de ene kant een dag van afscheid en aan de andere kant is het ook fijn om naar huis te gaan met weer nieuwe doelen.

Vera had vandaag met de siblings een hoogtepunt. Ze ging snorkelen in een bassin met roggen en andere grote vissen en ze mocht de haaien voeren.

Vandaag begon Twan achter de schermen met de letters. Deze waren verstopt in een krat met ballen van een ballenbad. De ballen trokken wel meer zijn aandacht, maar uiteindelijk lukte het hem wel om letters te vinden. De letters L en B herkende hij.

Op de spiegel heeft Twan met scheerschuim alle letters geoefend. Het was één groot feest en hij was heel enthousiast met deze oefening. Hij was ook heel gezellig!

De laatste oefening mocht Twan zelf kiezen en hij koos voor de bal. Na de oefening met de bal gooien, was het voor de laatsten keer omkleden en naar de dolfijnen lopen. Twan was erg enthousiast met het naar buiten lopen.

In het water was Twan veel aan het kletsen. Op een gegeven moment zei hij ‘oeh, ah’. Hiermee bedoelde hij het lied dat Talina regelmatig zong tijdens een rondje zwemmen met Chabelita. Het is voor ons een onbekend lied (Pak je lasso maar), maar Twan wist goed duidelijk te maken dat hij dit wilde doen.

Tijdens één van de oefeningen met Chabelita, gingen ze een ‘broodje hamburger’ doen en Twan was het vleesje. Twan zat tussen Talina en Chabelita in en dat was erg grappig en iedereen moest hier erg om lachen en Twan lachte hard mee.

Aan Twan werd gevraagd of hij Chabelita een kus wilde geven en zei hij ‘nee’. Toen Talina vroeg of Twan later de kus wilde geven als hij klaar was, zei hij ‘ja’. Dat wilde hij dan weldoen!

Het was een leuke dag! Het lopen terug naar de douche ging enthousiast en snel.

Nu was dan echt het allerlaatste moment van de therapie aangebroken en zaten we met elkaar om de tafel voor de evaluatie. Twan kreeg een mooi boekje met foto’s en een usb-stick met nog meer foto’s en een film als mooie herinnering kado.
Twan had voor Talina en Carolien nog een kadotasje met lekkers en een grote dikke knuffel!

Nu was het toch echt voorbij, nog even zwaaien naar elkaar en dan teruglopen naar het appartement. 
Nu de therapie afgelopen is, kunnen we nog even gaan genieten van een beetje vakantie en dan vliegen we alweer terug naar huis.
 
Vera voert een haai.
Vera voert een haai.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Alies Van der Molen (zaterdag, 27 februari 2021 13:40)

    https://youtu.be/r8P4HtsUlp8

  • #2

    familie Kruimelaar (zaterdag, 27 februari 2021 14:35)

    Wat is de tijd weer vlug gegaan. Maar wat een mooie doelen hebben jullie aan gewerkt. Nu nog lekker even genieten van het mooie eiland en voor als het zover is, alvast een goede terugreis . Met veel plezier gelezen van jullie blog en nieuwe inzichten gekregen hierdoor.
    Liefs van ons allemaal